beats by dre cheap

Zlatni krompir Goranga

[IMG]http://i47.tinypic.com/28k0t2b.jpg[/IMG]

SASTOJCI:

300 grama mladog sira (što više ocijeđenog-to bolje)

1 kg  krompira

300 ml vrhnja/pavlake ili vrhnja za kuhanje

50 grama maslaca/putera (i dalje govorimo sve regionalne jezike :)

Začini: 1/2 kašićice asafoetide, ako imate

1 kašičica mlkevenog crnog bibera

1 kašika korijandera mljevenog

1 kašičica kurkume

so

sjeckani listove peršuna

PRIPREMA;

Krompir operite, ogulite i nasijecite na što tanje kolutove.

Tepsiju namastite i prekrijte jednom trećinom krompira.

Pospite začinima, sirom, zalijte vrhnjem i na kraju razbacajte nekoliko listića maslaca (otprilike 1/3 ukupne količine maslaca). Uopće nije važno da li je sve ovo uredno i kako izgleda, jer će se tokom pečenja prožeti. Bitno je samo da sve bude rasvnomjerno raspoređeno cijelom površinom.

Ponovite sve i u naredna 2 sloja. Možete i povećati broj slojeva, samo prilagodite trajanje pečenja.

Prekrijte tepsiju aluminijskom folijom i pecite 45 u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni.

Probajte nožem da li su krompiri mekani. Ako jesu, sklonite foliju i zapecite dok ne porumeni.

[IMG]http://i49.tinypic.com/2uqdagy.jpg[/IMG]

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
18/07/2012 20:47