beats by dre cheap

Kruh-rolat sa sjemenkama

[IMG]http://i50.tinypic.com/amf8ug.jpg[/IMG]

Umjestite kruh/hljeb kao i obično. Recimo, pomiješate integralno i bijelo brašno, malo soli, kvacas i umijesite mekano sa toplom vodom ili sirutkom i ostavite da nadolazi, pokriveno na toplom.

Kada je tijesto nadošlo (otprilike se udvostručilo), ponovo ga dobro izmjesite na pobrašnjenoj podlozi. Razdvojite na dva dijela, koje razvaljate na pravougaonike dužine tepsije, i debele oko 1 cm.

Razvaljano tijesto pospete [url=http://vegge.blogger.ba/arhiva/2010/01/12/2405021]  mljevenim sjemenkama [/url] i zarolate.

Tako dobivene vekne složite u nauljen, dublji  pleh za pečenje i ostavite da ponovo naraste.

Peče se na 200 stepeni, oko pola sata do 45 minuta, što ipak ovisi o debljini kruha.

Kada je pečeno, izvaditi z rerne i pokriti krpom. Ne rezati dok se barem malo ne ohladi :).

Sjemenke možete didati i u samo brašno, prije mješenja, ali ovako izgleda zanimljivije :).

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
18/07/2012 20:36