beats by dre cheap

Tikvice i paradajz sa bademima i svježim bosiljkom (Louki tamatar subjee)

Indijski recept, sa mediteranskim sastojcima. Ljeto na tanjuru!

[IMG]http://i46.tinypic.com/2rdf01w.jpg[/IMG]

SASTOJCI:
500 grama mladih tikvica

500 grama paradajza (zrelog)

50 grama badema

malo ulja

začini: komorač/fennel, kumin, so, biber, kurkuma ( i asafoetida ako imate)

svježi listovi bosiljka

PRIPREMA:

Tikvice i paradajz oprati i izrezati na kocke (2 cm cca). Ne guliti.

Bademe i začine samljeti u blenderu sa malo vode, tako da se dobije gusta pasta. (može se korisiti i tučak za začine).

Na malo ulja propržiti pastu dok ne počne puštati aromu i rumeniti.

Dodati paradajz i nakon nekog vremena i tikvice, te pola listova bosiljka.

Kuhati dok ne omekša. Posoliti, pobiberiti i dodati kurkumu.

P:S. Nemojte koristiti velike tikve, ni orahe umjesto badema, jer ćete dobiti sasvim drugačiji okus. A inače je p-r-e-u-k-u-s-n-o!

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
07/07/2012 14:15