beats by dre cheap

Pečene crvene paprike

Kraljevski crvene paprike, kao salata, prilog, samostalno jelo, namaz...sve što poželite! Prema receptu mog tate.

[IMG]http://i56.tinypic.com/w7y49w.jpg[/IMG]

SASTOJCI:

2 kg crvenih paprika (npr .)

malo malsinovog ili običnog ulja

so

limun (u salata varijanti)

PRIPREMA:

Paprike oprati i peći sa svih strana u rerni na 200-220 stepeni, dok ne omekšaju. Mjera od 2 kg otprilike stane u veliku tepsiju, a ako želite peći više, možete u više nivoa, pa im na pola pečenja zamijenite mjesta. Ako imate rernu sa ventilatorom, malo smanjite temperaturu i ne morate rotirati tepsije.

Kada su se ispekle, dobro ih poklopiti (mogu se zatvoriti i u najlonsku vrećicu) i sačekati da se ohlade. Ovo pomaže da se lakše odvoji kora.

Paprike oguliti, odstraniti peteljke i košpice i sitno nasjeckati.

Začiniti po želji i servirati na neki način koji vam najviše odgovara.

Moj tata paprike oguli i onda ih zamrzne. Ayur veda ne preporuča zamrzavanje, ali nekad je dobro iati i ponešto u zamrzivaču, za dane kada smo bolesni, premoreni ili prezaposleni :(.

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
20/10/2011 22:20