beats by dre cheap

Supa sa blitvom i žitnim pahuljicama

Ukusna, brza, jednostavna, hranjiva inadasve zdrava supa, pogodna i za vegane i makrobiotičare...

[IMG]http://i53.tinypic.com/r8i0ao.jpg[/IMG]

SASTOJCI ( za 2l supe)

200 grama blitve, oprati, odvojiti od bijelih dijelova i što sitnije isjeckati

čaša žitnih pahuljica, bilo kojih, zobene, ražene, dinkel, pšenične ili miks (samo nemojte kukuruzne, tj. cornflakes, jer imaju dodanog šećera, niti od soje ).

kašiku-dvije ulja (najbolje nerafiniranog suncokretovong ili maslinovog)

ako želite gušću supu, trebat će vam i 2 supene kašike brašna (može integralnog)

so

PRIPREMA (5-10 minuta)

Na zagrijanom ulju propržiti blitvu.

Kada osjetite da je blitva omekšala, dodati brašno i propržite ga dok se sve ne počne lijepiti za dno ili preskočiti ovaj korak.

Preliti vodom i dodati pahuljice.

Kuhati dok blitva ne omekša, za to je obično potrebno oko 5 minuta, ali ovisi o starosti blitve.

Posoliti, servirati.

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
08/09/2011 21:20