beats by dre cheap

Neponovljivi kolač sa kompotom od voća

[IMG]http://i56.tinypic.com/6fme55.jpg[/IMG]

[IMG]http://i55.tinypic.com/10ees04.jpg[/IMG]

SASTOJCI I PRIPREMA (za tepsiju veličine 25x40x6 cm)

BISKVIT:
2 čaše integralnog brašna(ako ne volite, može i bijelo)

1 čaša jogurta

1 čaša vode

2 čaše smeđeg šećera (ako koristite Muskovado, otopite ga u gorepomenutoj 1čaši vode)

1/2 čaše ulja

1 žličica cimeta u prahu (možete izostaviti)

1 kesica praška za pecivo

može se staviti i 1-2 kašike keroba i malo mljevenih arašida po želji (kao na slici)

Sve dobro izmješati i peći na 220 stepeni dok se ne prosuši iznutra i ne počne rumeniti. Tepsiju prethodno namazati maslacem.

FIL OD VOĆA:

idealno voće: breskve, kajsije, nektarine, maline, borovnice, jagode, kupine (voće može biti može i iz kompota, onda ne treba kuhati),

Dok se biskvit peče, u 1 dl vode skuhati 500 gr voća po želji.  Dodati šećera u skladu sa kiselošću i slatkoćom pojedinog voća. AKo nije sitno voće treba sitno sijeckati i kuhati samo 1 minut. Jabuke se moraju kuhati dok ne omekšaju, ali mislim da su jabuke bolje u drugim kolačima.

Odvojiti voćeod soka koji je pustilo.

Preliti vruć biskvit sa voćnim kompotom i čekati da se ohladi.

ŠLAG SA GRIZOM: Za to vrijeme skuhati 5 kašika griza (ako imate integralnog)  u 500 ml mlijeka i uz povremeno miješanje sačekati da se potpuno ohladi. Ako želite izostaviti komplikovanje sa grizom i prljanje još jedne šerpe, samo poduplajte količinu šlaga.

Kada se biskvit ohladio, poslagati voće.

Umutiti 2-3 kesice šlaga i pomiješati sa ohlađenim grizom, te premazati preko voća.

UKRAS: Ako želite ukras kao na slici

1 dl kompota (u startu stavite 1 dl više vode sa voćem) prokuhajte uz stalno miješanje.sa 2 kašike gustina ili pudinga od vanilije. Kada se malo ohladi, pomoću šprice sa najmanjim otvorom našarajte ukrase po želji.

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
24/05/2011 21:48