beats by dre cheap

Brze brodice sa jagodama i šlagom

Proljetni hit!

[IMG]http://i55.tinypic.com/n19fyx.jpg[/IMG]

SASTOJCI:
BISKVIT
(debeo 1,5 cm u tepsiji promjera 30 cm)

2 čaše brašna (integralnog ili bijelog)

1,5 čaša šećera (ako koristite smeđi šećer, možete staviti i 2 čaše)

1 prašak za pecivo

1 kesica vanilin šećera

2 kašike keroba (nije obavezno)

1 čaša jogurta

TOPPING:

500 ml umućenog šlaga pogodnog za vegetarijance (od 2 kesice ili od 2 dl tečnog)

malo šećera

minimu 200 grama svježih jagoda ili nekog drugog voća

PRIPREMA:

Ugrijati rernu na 220 stepeni.

Izrezati papir za pečenje na veličinu dna tepsije, ne treba pokrivati vertikalne rubove.

Umiješati sve suhe sastojke za biskvit, te dodati jogurt i minimalno vode koliko je potrebno da se postigne jako, jako čvrsto ali ujednačeno tijesto. Najbolje je koristiti mikser.

Polako razmazati tijesto po papiru, najlakše je to postići mokrim rukama.

Peći dok ne počne rumeniti.

Kada se tek izvadi iz rerne, dok je vruće, nožem odvojiti biskvit od ruba ali ga ne vaditi dok se ne ohladi.

Odvojiti od papira za pečenje i umotati u foliju, ako ga nećete odmah servirati.

Kada želite servirati, umutite šlag, kojem potom dodate malo šećera.

Bogato ukrasite biskvit šlagom i po vrhu stavite onoliko jagoda koliko vam srce želi :)

Na kraju sam za dekoraciju posula sa malo mljevenih lješnika, ali su degustatori, dok su "meli" kolače sa tanjura, komentirali da su lješnici čisti višak, jer su jagode same sebi dovoljne.

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
24/05/2011 21:31