beats by dre cheap

Zapečene paprike punjene krompirom i quinnoom

[IMG]http://i43.tinypic.com/2a5ngns.jpg[/IMG]

SASTOJCI:

8 paprika

1 kg krompira (otprilike)

100 grama quinnoe, kažu da se čita kvinoja

1 dl paradajz sosa

list peršuna

malo ulja po izboru

so, biber, može i malo curryja

i ako ima, jedno 3 dl sirutke, ako ne dobra je i voda

PRIPREMA:

Uključiti rernu.

Paprike oprati i izdubiti.

Narednati krompir na krupno. Kvinoju isprati pod mlazom vrele vode i pomiješati sa krompirom, uljem i začinima (izuzev peršuna).

Paprikne napuniti i složiti u odgovarajuću posudu za pečenje, vatrostalnu li šta već imate.

Zaliti sa sirutkom (do jedno 3/4 visine), a odozgo preliti obilno paradajz sosom.

Prekriti folijom i peći u rerni 30 minuta.

Ukloniti foliju i nožem provjeriti da li su iznutra kuhane.

Preliti paprike saftom koji je ostao sa strane i peći još neko vrijeme.

Servirati sa listićima peršuna i maslaca, te jogurtom.

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
27/04/2010 22:24