beats by dre cheap

Bistra supa sa metvicom

Metvica, nana, menta daje odličan, proljetni i osvježavajući okus jelima, posebno supama.

[IMG]http://i43.tinypic.com/b3lmyt.jpg[/IMG]

Otkako je Jamie Oliver počeo uživo u emisijama trgati svježe začine iz saksija koje stoje u sred kuhinje, svi su poludjeli za tim. Tako se sada i kod nas mogu kupiti saksije sa začinima (U Sarajevu je to OBI), a mogu se i uzgajati.

SASTOJCI:

Razno povrće izrezano na kockice (mrkva, celer, peršun, i još neko povrće po želji, jer ne valja ni previše različitog povrća kuhati i jesti skupa. To može biti brokula, kao što je u ovom slučaju, karfiol, prokulice, keleraba, kelj, tikvice...)

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

puno sitno sjeckanih listova peršuna i celera

na 2 l supe je dovoljno 8-10 listića svježe mente

so, biber

listići svježe mente (a u zamjenu se može staviti kesica filter čaja, dok se ne osjeti aroma i odmah izvaditi).

PRIPREMA (15 minuta)

Staviti vodu da proključ i dok ključa oprati i isjeckati povrće.

U kipuću vodu dodati povrće i kuhati poklopljeno dok ne omekša (ne raskuhati).

Tikvice je dovoljno kuhati 5 minuta, pa se one mogu ubaciti i pred kraj.

Kada je kuhano, posoliti, dodati maslinovo ulje, biber i listove mente i peršuna.

Ostaviti poklopljeno još 5 minuta da lisnati začini puste arome, eterična ulja i ostalo.

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
15/04/2010 18:17