beats by dre cheap

Grah zapečen sa kukuruzom i povrćem

Nešto između istarske maneštre, makedonskog prebranca...uglavnom, I did it my way!

[IMG]http://i43.tinypic.com/vhrllx.jpg[/IMG]

SASTOJCI (za 4 osobe)

500 grama šarenog graha

3-4 crvene paprike

2 mrkve

svježi korijen celera (pola prosječnog korijena)

100 grama kukuruza šećerca

paradjaz sos

ulje

lovorov list, so

PRIPREMA (oko 2 sata):

Grah oprati i namočiti u duploj količini vode preko noći.

Kuhati sat vremena sa 2 lista lovora u ekspres loncu.

15-ak minuta prije kraja, pripremiti povrće.

Sve oprati i nasjeckati na kockice manje od centimetar.

Dinstati 10-ak minuta. Posoliti. Dodati kukuruz.

Posoliti grah.

U vatrostalnu ili zemljanu posudu stavljati red ocijeđenog graha, red povrća.

U skladu sa veličinom zdjele trebala bi biti tri sloja graha i 2 povrća, tako da je grah na vrhu.

Zaliti sa vodom od graha, tako da dođe skoro do zadnjeg sloja.

Preliti paradajz sosom.

Peći u rerni na maksimumu dok voda ne ispari (ili barem pola vode) a po vrhu se ne počne stvarati korica i počne se grah sa vrha sušiti.

Jedina masnoća ovdje je malo ulja korištenog za dinstanje.

Moj muž obično smatra da je moj grah previše blag, pa njemu napravim sa lukom i vegetom, što ja ne koristim. Mislim da bi bilo odlično sa nekim ljutim začinima poput chillija i bibera, ali ja još dojim, tako da ni to ne koristim u prehrani :(

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
22/03/2010 21:20