beats by dre cheap

Cheesecake (15 minuta, bez pečenja!)

Ovaj sam kolač pripremala čitavih 15 minuta, a za to sam od muža dobila kompliment da je kolač bolji od onih u  slastičarni Torte i to: Gosti su tražili duple porcije,a i sama mogu reći da je okus stvarno odličan i mislim da će nakon ovog prvog pokušaja ovaj kolač postati čest gost na našem stolu, stomacima, sve širim hlačama i tako dalje i tako dalje...

[IMG]http://i48.tinypic.com/2ecke8y.jpg[/IMG]

SASTOJCI:

(okrugla tepsija, prečnika 25 cm, duboka 5cm)

KORA:
300 grama mljevenog keksa

50 grama maslaca

1 dl mlijeka

KREMA:
500 grama krem sira, što čvršćeg

2 kesice šlaga

sok od 1 limuna

200 grama šećera u prahu

50 grama maslaca

2 kesice vanilin šećera, po mogućnosti boubon vanilla

PRELJEV

250-300 grama višanja (može smrznutih)

1 kašika gustina

50 grama šećera

PRIPREMA:

Keks i puter umijesiti sa mljekom u čvrsto tijesto. Može se dodati i aroma badema.

Utisnuti na podmazanu tepsiju, po dnu i preko rubova, do vrha.

Iscijediti limun i dodati onoliko vode koliko treba da se umuti gust šlag.

U šlag dodati krem sir, puter, šećer i vaniliju i umutiti u gustu kremu.

Može se dodati malo kurkume, da krema postane žućkasta.

Preliti preko tijesta.

Iz višanja ocijediti sok i pomiješati ga sa gustinom.

Kratko prokuhato. Ovo će se jako zgusnuti, stoga stalno miješajte.

Dodati višnje i šećer i sačekati da se malo ohladi pa pažljivo premazati preko kreme.

Ohladiti minimum tri sata prije rezanja, a poželjno je 1 sat prije rezanja staviti u zamrzivač.

Pažljivo rezati i servirati odmah.

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
27/02/2010 13:01