beats by dre cheap

"Omleti" bez brašna, bez jaja...ali ne bez ukusa :)

Da li ste ikada čuli da se izrendan krompir može ispeći u pogačice ili ovakve omlete, bez ikakvog veziva. Da nisam lično i osobno :) probala, ne bih vjerovala!

[IMG]http://i47.tinypic.com/2wh03h4.jpg[/IMG]

SASTOJCI (za 2 omleta):

1 kg krompira

so

malo limunovog soka

malo ulja

teflon tava

ZA PUNJENJE:
200 grama špinata

50 grama tvrdog sira

PRIPREMA:
Staviti tavu da se grije.

Krompir oprati, oguliti, krupno narendati.

Posoliti, dodati nekoliko kapi limunovog soka (sprečava oksidaciju) i izmješati.

Ostaviti da odstoji 5 minuta-da so izvuče vodu i pokrene škrob.

Uzeti u ruke smjesu i čvrsto je stišćući, ocijediti što više vode i povezati u cjelinu.

Na tavu staviti par kapi ulja i loptastu smjesu dlanom rasporediti na pogačicu debljine od ok o1 centimetar.

Ako je tava manja, to može biti jedna pogačica ,ako je veća, onda više manjih.

Peći uz povremeno pritiskanje i okrenuti tek kad je donja strana potpuno rumena, jer će se sve pečenjem povezati.

Za to vrijeme oprati špinat i kuhati u 1 cm vode samo minut ili dva, dok ne uvene.

Okrenuti i peći i sa druge strane dok ne porumeni.

Za to vrijeme narezati sir na ploške ili ga sitno izrendati.

Ako je tava bila manja, preklopiti preko pola, a na donju polovinu staviti špinat i preko njega tanke listove sira.

Ako su u pitanju bile manje pogačice, kao ove moje, onda na jednu staviti špinat i sir i preko staviti drugu pogačicu.

Peći dok se sir ne počne topiti. Ako kuhate na struju, to možete uraditi i na već isključenom kolu.

Servirati vruće, može sa malo vrhnja.

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
03/02/2010 21:46