beats by dre cheap

Bruschette capresse-topli sendviči sa mozzarelom, paradajzom i pestom

Kombinacija toplog senviča i salate Capresse (mozzarela-paradajz).

[IMG]http://i44.tinypic.com/mbpbhv.jpg[/IMG]

Jeste li znali da skoro sva italijanska jela sadrže boje njihove zastave?

Brusketa (bruschetta) je originalno talijansko predjelo, koje se u današnje doba sve češće konzumira i kao brzi zalogaj, užina i večera. Zbog toga se originalni recept, koji podrazumijeva pečeni kruh sa bijelim lukom, maslinovim uljem, solju i biberom, kombinuje i sa raznim drugim sastojcima kao što su paradajz, bosiljak,razno drugo povrće, sir i tako dalje.

Ovo je varijanta koju sam "pokupila" u gostima i od tada je često koristim ako nemam puno vremena, a želim nečim toplim i ukusnim počastiti goste koji vole jesti.

SASTOJCI:

12-16 šnitica hljeba malog presjeka (kao francuski npr.)-debljine 1,5 cm

250 grama mozzarela sira

4 mala, obična paradajza (ne mala, patuljasta, nego mala obična :)

malo maslinovog ulja

pola teglice Pesto genovesea bez jaja (ima samo u Merkatoru i DMu), a možetega napraviti i sami, ali o tome drugi put. Pesto genovese se pravi miksanjem sjemenki bora (pinjola), sa listovima bosiljka, parmezanom i maslinovim uljem.

Ako nemate pesto, jednostavno pospite sendvičesuhim bosiljkom ili origanom.

PRIPREMA:
Svaku šnitu kruha namažete ili porskate maslinovim uljem.

Na njih složite prvo listove paradajza, pa listove mozzarele, pa stavite po kašičičicu pesta.

Stavite u rernu, prethodno zagrijanu  na maksimum, dok se sir ne počne topiti, a kruh počne rumeniti.


Servira se toplo.

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
14/03/2010 22:34