beats by dre cheap

Krem supa od bundeve

[IMG]http://img30.imageshack.us/img30/7177/dsc09431a.jpg[/IMG]
POTREBNI SASTOJCI:
200-300 grama bundeve

2 kašike brašna

2 kašike ulja

1dl vrhnja za kuhanje, običnog vrhnja ili mlijeka

prstohvat ružmarina

biber,so

PRIPREMA:
Bundevu oguliti, odvojiti središnji dio i izrezati na velike kocke (2cm).

Skuhati na pari, ili ispeći u rerni pod folijom dok ne omekša. Može se i skuhati na malo vode, vodu ne bacati.

(Ako inače pečete bundevu u rerni, možete ispeći više, pa pulpu sačuvati u frižideru do trenutka pravljenja supe, maksimalno 2 dana).

Na ulju propržiti brašno dok ne počne rumeniti. Zaliti sa vrhnjem za kuhanje, promiješati da se ujednači i dodati 1 l vode i bundevu, koju možete nagnječiti viljuškom.

Dodati ružmarin i pustiti da ključa par minuta, uz miješanje.

Supu možete smiksati u jednoličnu masu, a ako vam ružmarin smeta, možete je procijediti.

Na kraju još samo supu treba posoliti i pobiberiti po ukusu.

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
15/12/2009 11:10