beats by dre cheap

Pole-skromnost i jednostavnost za prste polizati

Kad sam se udala, muž me jednom zamolio da mu napravim "Pole". Kad sam iznijela krajiške "Police" on je bio razočaran i objasnio mi kako se pravi ovo odlično, jednostavano, ukusno, jeftino, skromno...sve u svemu, savršeno jelo.

[IMG]http://img264.imageshack.us/img264/6636/dsc09363.jpg[/IMG]

Razlika između "Pola" i "Polica" j u tome što se police ogule, sa ispupčene strane se izdubi rupa u koju se stavu putera i tako se peče. Pole se samo prerežu s korom, peku drugačije okrenute, a maste tek poslije pečenja. Police i ćufte od krompira ću ostaviti za neki drugi put.

Prednosti Pola su mnoge. Krompiri prečeni ili kuhani u ljusci sačuvaju veliki dio hranjivih materija, masnoće su puno zdravije ako se termički ne obrađuju, a iako imaju odličan okus, kalorija imaju puuno manje od krompira pripremljenog na bilo koji drugi način. Može se ohlađeno dati i bebama koje vole da jedu same.

SASTOJCI: Krompir, so

(Kao prilog servirati po želji-puter, kajmak, mladi sir, pavlaku, nemastan jogurt, maslinovo ulje, masline, salate...)

PRIPREMA:

Krompire dobro oprati, prerezati na pola i peći sa ljuskom okrenutom prema dole dok ne porumene.

Po toplim krompirima staviti listiće putera ili sira, posoliti...sve je stvar mogućnosti, inspiracije i kreativnosti.

Sreća moja, pa je put do njegovog srca ovako jednostavan :)

Vegetarijanski recepti
http://vegge.blogger.ba
26/11/2009 21:13