14. Torta sa "korama" od banana

Sastojci za 10 osoba
Pripremite puding prema uputstvu, ali stavite tri vrećice na litar mlijeka-da bi smjesa bila gusta
Gotov puding ohladite, povremeno miksajući-da se ne bi stvorila kora.
Dok se puding hladi, izlomite keks na komade (2-3 cm veličine) ili koristite mljeveni keks
Lješnjake malo popecite u rerni i sameljite.
Kada se puding ohladio, u zasebnoj posudi umutite maslac i dodajte ga u puding, te umiješajte šećer.
Potom dodajte lješnjake i kokos, te keks. Keks nemojte mutiti mikserom, nego kuhačom (ako nije mljeveni).Tu smjesu malo ohladite.
Narežite banane na kriške i pokapajte sa par kapi limuna ili narandže da ne oksidiraju.
Posudu, koja će vam biti kalup za tortu obložite prijanjajućom folijom.
Složite red banana, pa red kreme, pa red banana pa red kreme.
Zatvorite foliju i ostavite tortu da se ohladi (može i u zamrzivač).
Ako će se torta praviti od više dijelova, ponovite postupak.
Dok se torta hladi umutite šlag prema uputi sa vrećice, malo zašećerite.
Tortu izvedite iz folije, složite u željeni oblik i obložite šlagom.
Uredno obloženu tortu možete ukrasiti po želji.
Kada se dobro ohladi, servirajte-i uživajte!!!
Keks je lijepo napraviti domaći, dan ranije. Isto tako, nije loše i puding pripremiti noć ranije.