Sastojci za 10 osoba
Pripremite puding prema uputstvu, ali stavite tri vrećice na litar mlijeka-da bi smjesa bila gusta
Gotov puding ohladite, povremeno miksajući-da se ne bi stvorila kora.
Dok se puding hladi, izlomite keks na komade (2-3 cm veličine) ili koristite mljeveni keks
Lješnjake malo popecite u rerni i sameljite.
Kada se puding ohladio, u zasebnoj posudi umutite maslac i dodajte ga u puding, te umiješajte šećer.
Potom dodajte lješnjake i kokos, te keks. Keks nemojte mutiti mikserom, nego kuhačom (ako nije mljeveni).Tu smjesu malo ohladite.
Narežite banane na kriške i pokapajte sa par kapi limuna ili narandže da ne oksidiraju.
Posudu, koja će vam biti kalup za tortu obložite prijanjajućom folijom.
Složite red banana, pa red kreme, pa red banana pa red kreme.
Zatvorite foliju i ostavite tortu da se ohladi (može i u zamrzivač).
Ako će se torta praviti od više dijelova, ponovite postupak.
Dok se torta hladi umutite šlag prema uputi sa vrećice, malo zašećerite.
Tortu izvedite iz folije, složite u željeni oblik i obložite šlagom.
Uredno obloženu tortu možete ukrasiti po želji.
Kada se dobro ohladi, servirajte-i uživajte!!!
Posluživanje
Keks je lijepo napraviti domaći, dan ranije. Isto tako, nije loše i puding pripremiti noć ranije.
Torta izgleda za 10. Ma kavi 10..100!
ovo je kalorijska bomba
atomska bomba :)))
al izgleda fantasticno
drugi put cu doci da probam ;))
Anatomy***Hvala!
Shizika***Bujrum, ovaj put sam toliko bila napravila, da se čak malo i bacilo 🙁
Divno izgleda, a proces ne zvuci tako komplikovano.
upravo sam sad povezala neke stvari!! Jesi ovaj recept objavila na coolinarci? Jer slika je ista!Ja sam je radila po ovom receptu, ispala je jako ukusna al mi se nije dobro stisnula, valjda je trebala još malo stajati…Yamuna!!
Amaji***Jesteeee!
He he…kako sam te našla!!
Amaji****Uvijek se može ubaciti još keksa ili kokosa, da krema bude gusta i prije odlaganja u frižider. Ali barem 4 sata hlađenja joj treba (najviše zbog toga se i istavlja maslac, a i da keks upije vlagu iz pudinga).